Kvinnan trodde hon skulle dö i samband med den påstådda våldtäkten. Foto: SVT/Montage

GIF-hustrun: ”Jag trodde att jag skulle dö”

Uppdaterad
Publicerad

Genom att gifta sig med fotbollsspelaren hoppades den unga kvinnan att deras förhållande skulle bli bättre. Nu vittnar hon om en helt annan utveckling som enligt kvinnan slutade i en våldtäkt.

– Jag trodde att jag skulle dö, säger kvinnan till polisen.

På fredag hålls rättegången mot den fotbollsspelare i Gefle IF som är häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel av sin tidigare hustru. Fotbollsspelaren nekar till brott och hävdar att han aldrig har slagit eller våldfört sig på kvinnan.

– Ibland har vi grälat och då blir det missförstånd. Men sedan så kommer vi tillbaka till varandra och blir vänner igen. Något liknande i stil det jag misstänks för vet jag inget om, säger han i förhören.

En helt annan bild

Kvinnans berättelse är en helt annan, om ett liv med fotbollsspelaren där våldet började med hårda tag i armarna och slutade med en våldtäkt.

Det var någon gång innan julen 2015 som fotbollsspelaren ska ha våldtagit kvinnan. Enligt kvinnans vittnesmål hade mannen flera gången under den aktuella kvällen sagt att han ville ha sex, men hon sade ifrån. Men mannen ska ändå ha tvingat henne till sex, genom att använda våld.

Vågade inte anmäla

Det var inte förrän ett knappt år senare, då kvinnan lämnat fotbollsspelaren och flyttat ifrån Gävle, som hon vågade göra polisanmälan.

Den åtalade mannen nekar till alla anklagelser och nu skall tingsrätten avgöra målet på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.