Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brynäs IF:s nye huvudtränare Niklas Gällstedt och lagkaptenen Johan Larsson om pressen över att lyckas med uppgiften att föra anrika Brynäs till SHL igen. Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

Nu laddar Brynäs IF för historisk säsong i Hockeyallsvenskan

Publicerad

Under fredagskvällen är det dags för Brynäs hockeyherrar att återigen dra igång en ny säsong när laget möter AIK på hemmaplan inför i princip utsålda läktare. Men i år sker premiärmatchen inte i SHL.

Efter 63 raka säsonger i hockeyns högsta liga tog det slut den 23 mars i år när Brynäs herrlag förlorade med 1-0 mot Malmö på hemmaplan. Och vägen tillbaka är långt ifrån enkel Under de senaste 12 åren har det bara hänt två gånger att laget som åkte ur lyckats ta sig tillbaka direkt till nästa säsong.

– Det kommer bli en tuff resa, vi vet om det, säger Johan Larsson som den här säsongen tagit över som lagkapten.

Tidigare spelare har tagit över tränarrollen

På tränarsidan har Brynäs valt att satsa på tidigare spelare i klubben. Den nya tränartrion Niklas Gällsted med assisterande Anders ”Masken” Carlsson och Ove Molin har tillsammans 5 SM-guld med Brynäs. Nu är förväntningarna inte guld men att anrika Brynäs ska upp i SHL igen, helst direkt.

– Pressen är ofrånkomlig men vi håller på med det här för att vi gillar den här nervositeten och kittlingen, säger Niklas Gällstedt som själv fick vara med och lyfta SM-bucklan 1993.

Johan Larsson är medveten om att Brynäs blir ett jagat lag i HockeyAllsvenskan. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

I klippet berättar Brynäs IF:s nye tränare och lagkaptenen om hur de ser på pressen och om att starta en säsong i HockeyAllsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.