Nu smäller det – SM i pistolskytte igång

Uppdaterad
Publicerad

Det smäller till ganska rejält på Älgsjöns skyttebana strax söder om Gävle. Den här veckan tävlar nämligen flera hundra skyttar i SM i pistolskytte.

I år är det 730 deltagare som är med och tävlar inom de tre grenarna: militär snabbmatch, precisionsskytte och i fältskytte.

Patrik Manlig är ordförande i Gävleborgs pistolskyttekrets och har för första gången varit med och planerat inför årets SM.

– Det är en ära för mig. Det har tagit ett och ett halvt år att planera arrangemanget men det har varit väldigt kul, säger han.

Stor individuell sport

SM inleddes i Eskilstuna under tisdagen så det kommer att skjutas både i Gävle och i Eskilstuna under veckan. Och trots att pistolskytte inte riktigt är en publiksport så ser Patrik Manlig att det blir en allt mer populär sysselsättning.

– Det är en väldigt anonym sport men det många inte vet är att det är en av Sveriges största individuella sporter. Vi är ungefär 30 000 pistolskyttar inom pistolskytteförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.