Petra Modée, (V), Patric Jonsson (KD) och Tor Tolander (M) ska tillsammans med Liberalerna bilda en allians i Nordanstigs kommun inför valet. Foto: MontageVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ovanlig allians i Nordanstig

Publicerad

Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna kommer att samarbeta i Nordanstig inför valet i höst.

För att kunna utveckla Nordanstig kommun har partierna kommit överens om att de måste samarbeta och en detaljerad investeringsplan har tagits fram.

– Efter snart åtta års styre där resultatet bara går utför måste någon göra något för att kommunen inte ska gå käpprätt åt skogen. Efter att ha pratat med partierna i Nordanstig ser vi att det är våra fyra partier som måste samarbeta för att det ska ske en förändring. Även om vi har ideologiska skillnader så brinner vi alla för att våga göra något för att förändra situationen, säger Kristdemokraten Patric Jonsson, i ett pressmeddelande.

2019 kommer partierna att ha en gemensam budgetram och en investeringsbudget på över 200 miljoner som kommer att fördelas på åtta år i syfte att utveckla varje kommundel.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer