Senast Brynäs hade en tränare från Finland var 2002 då Esko Nokelainen var i föreningen. Foto: Bildbyrån

Mikko Manner ny tränare för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Mikko Manner blir ny tränare för Brynäs IF:s herrlag. Den första nya rekryteringen i en förening där flera viktiga stolar står tomma. Manner har tre ligatitlar i Finland med Kärpät.

– Det finns många duktiga spelare i Brynäs och jag tror att vi kan vara ett riktigt bra lag redan nästa år. Min filosofi är nog en blandning av svensk och finsk hockey, säger Mikko Manner i ett pressmeddelande.

Manner är just nu i Riga där han är assisterande coach för Finland.

Krisen i Brynäs IF

I förra veckan blev det klart att Gunnar Ekman och Jennie Brobeck tillsammans blir tillförordnade klubbdirektörer tillsammans eftersom en sådan också saknas.

Även sportchefstolen står tom sedan Michael Sundlöv lämnade. Styrelsens ordförande Jürgen Lorenz har aviserat att han inte ställer upp för omval.

Men i och med att Mikko Manner nu tillträder som tränare börjar bitarna falla på plats i en sargad förening. Den 22 juni håller Brynäs IF sitt årsmöte.

Sparkade tränare under 2000-talet

Peter Andersson/Viktor Stråhle 2020/21

Magnus Sundquist 2019/20

Tommy Sjödin 2018

Roger Melin 2017

Tommy Jonsson 2015

Leif Boork 2007

Esko Nokelainen 2002

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet