Ny verklighet i Superettan för Gefle IF

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Gefle IF hemmapremiär i superettan mot Värnamo på Gavlevallen. Efter att ha åkt ur allsvenskan förra säsongen väntar nu en ny verkighet för klubben. Både sportsligt och ekonomiskt.

– Det är nästan 10 miljoner vi tappar jäfmröt med tidigare. Då handlar det om att vara smartare och se över alla typer av kostnader. Jobba med yngre spelare och kanske dra ner på löner. Men jag tror inyte vi kan spara oss ur det här. Gelfe IF har ett stort ansvar som förening och vi måste visa vad vi är bra på och att vi gör skillnad, säger Gefles klubbdirektör Pär Lagerström.

Gefle vill såklart återvända till allsvenskan så fort som möjligt. Men Lagerström ser inget problem med att laget är i superettan just nu.

– Klart att om man håller på med idrott så vill man vinna, spela i högsta serien och vinna guld, så det är inget snack. Nu är vi i superettan och det är en spännande serie med starka lag och bra spelare. Vi vill såklart vara i allsvenskan men superettan är en spännande serie, säger Pär Lagerström.

Gefles publiksnitt låg förra säsongen på 3213. Att nå upp till samma siffra i år hoppas Gefle att göra. Men målet är att få ännu fler att gå på match. Trots spel i superettan.

– Vi vill åstadkomma minst det. Målet är att få fullt, Gävle har 100 000 invånare och fotboll är världens största sport, säger Lagerström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.