Här ska de nya bostäderna i Ockelbo byggas. Hör vd Pamela Warren berätta om det första kommunala bostadsbygget på 33 år. Foto: Emma Åhlström/SVT

Nya bostäder byggs i Ockelbo – 33 år sedan sist

Publicerad

För första gången på 33 år ska det kommunala bostadsbolaget bygga nya bostäder i Ockelbo. På Höjdvägen ska 16 nya lägenheter stå klara till slutet av 2020.

I många år har det kommunala bostadsbolaget kämpat med minussiffror i bokslutet. Men nu har siffrorna vänt och man kan alltså bygga nytt för första gången på 33 år. 

– Det känns fantastiskt. Jag trodde kanske inte att vi skulle hamna här. Ockelbogårdar är ju ett av Sveriges minsta bostadsbolag, så vi har inte samma muskler som de stora bolagen, säger Ockelbogårdars vd Pamela Warren. 

16 nya lägenheter på Höjdvägen

Det kommunala bostadsbolaget har i dag omkring 1000 personer i bostadskö, så nybygget är välkommet. Det är 16 lägenheter som planeras på Höjdvägen. Åtta stycken ettor på 35 kvadratmeter och åtta stycken tvåor om 45 kvadrat. 

Hyrorna kommer att ligga mellan 5000 -7000 kronor beroende på om Ockelbogårdar får bidrag för nybyggnation från regeringen.

Hela bygget beräknas kosta omkring 21,6 miljoner kronor. Om allt går vägen kan bygget sättas i gång till hösten och lägenheterna var inflyttningsbara till slutet av 2020.

– Folk efterfrågar lägenheter med högre standard. Man vill ha egen tvättmaskin, man vill ha klinkers och kakel i badrummet. I de här lägenheterna kommer kanske de som precis sålt sin villa flytta in i eller någon som vill ha en modern lägenhet, säger Pamela Warren.

Skisser på hur de nya lägenheterna på Höjdvägen i Ockelbo ska ligga. Foto: Ockelbogårdar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer