Lars Ståhlberg, den misstänkta 22-åringens advokat. Foto: SVT/Signe Söderlund

Nya uppgifter kring misstänkta knivmordet i Andersberg – förhandlingen skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter gör att tingsrättsförhandlingarna kring det misstänkta mordet i Andersberg skjuts upp. Den misstänkta 22-åringen ska förhöras på nytt under onsdagseftermiddagen. Under resten av veckan kommer de övriga åtalspunkterna att tas upp.

I dag skulle rättegången kring det misstänkta knivmordet i Andersberg inledas. Men i tingsrätten meddelades det att det framkommit nya uppgifter som gör att åklagaren Arek Nowak begärde att förhandlingen skulle skjutas upp.

– Det är uppgifter som jag inte kan gå in på men som min klient bara kan lämna inför domstol. Jag vet i nuläget inte vilken betydelse de nya uppgifterna har i bedömningen om min klients medverkande. Förhoppningsvis kan det hållas nya förhör under eftermiddagen, säger Lars Ståhlberg, den misstänkta 22-åringens advokat.

Knivdåd i köpcentrum i Andersberg

Han har i åtalet erkänt – vad är det som det som har gjort att han har ändrat inställning?

– Min klient har känt sig trängd av uppgifter som han lämnar. Han är rädd att hans uppgifter ska kunna användas emot honom och hans familj, säger Lars Ståhlberg.

”Nekat i fem förhör”

Enligt stämningsansökan erkänner 22-åringen brott. Något som advokaten menar är något missvisande.

– Min klient har nekat i fem förhör och erkänt i ett. Vad som framkommer i de nya förhören vet inte jag, säger Lars Ståhlberg.

De nya uppgifterna påverkar bara åtalspunkten gällande mord. I övrigt kommer rättegången att hållas som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i köpcentrum i Andersberg

Mer i ämnet