Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör William Elofsson moderat oppositionsråd i Gävle och kommunalråd Åsa Wiklund Lång (S) om hur de ställer sig i frågan att göra Rörbergs flygplats till beredskapsflygplats. Foto: SVT

Nytt försök att rädda Rörbergs flygplats i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen vill ha en beredskapsflygplats i länet. Regionen har pekat ut Rörberg. Nu måste kommunen agera snabbt, tycker Moderaterna och Sverigedemokraterna i Gävle som vill att kommunsstyrelsen skall rösta om frågan och rädda Rörbergs flygplats.

– Tyvärr verkar det som det gått troll i frågan om Rörberg säger William Elofsson moderat oppositionsråd i Gävle. När vi satt och förhandlade inom Tidöpartierna innan det sprack, då hade vi kommit överens om att rädda infrastrukturen på Rörberg, hävdar William Elofsson. Han menar att det finns förutsättningar att rädda Rörberg.

”Far med osanningar”

Åsa Wiklund Lång (S) som är kommunalråd i Gävle säger att moderaterna själva la ned flygplatsen 2016 och far med direkta osanningar om Rörberg.

– Försvarsmakten vill bevara flygplatsen säger moderaterna. Några sådana uppgifter har vi inte fått, säger Åsa Wiklund Lång.

– Att göra Rörberg till en regional beredskapsflygplats är dessutom en fråga för hela länet inte bara Gävle. Jag kommer att föreslå avslag på det här förslaget från M och SD i kommunstyrelsen säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunalråd i Gävle.

Se klippet ovan för att höra mer om Rörbergs flygplats framtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.