Bredbandsfiber/Arkiv Foto: SVT

Ockelbo erbjuds fiber – klart för utbyggnad i Åmot

Publicerad

De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät och de kommande åren ligger fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Nyligen tog Gävle Energi beslut om att fortsätta bygga ut fibernätet i Åmot under 2018. Åmot är därmed först ut av de erbjudna områdena i Ockelbo kommun att få klartecken för utbyggnad.

– Åmot har gjort det jättebra. De har varit både intresserade och engagerade för att se till att fiberutbyggnaden blir av, säger Stefan Stexgård, strateg för GavleNet på Gävle Energi i ett pressmeddelande

Byar och mindre orter i Ockelbo har fått erbjudande

Områden som har fått erbjudanden förutom Åmot är Lingbo, Gammelfäbodarna, Ulvsta, Stenbäcken och Åbyggeby. För att det ska bli någon utbyggnad av fiber krävs det att hushållen är intresserade för att göra det hela ekonomiskt bärande. Just nu ligger kostnaden för den villaägare som vill ansluta sig till fibernätet på ca 15 000 kronor.

–  Vi hoppas att de andra byarna i Ockelbo kommun också ska nappa på erbjudandet så att landsbygden hålls levande, säger Stefan Stexgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.