Fiskmåsen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Hasse Holmberg / TT

Hoforspar höll fiskmås fången – får fjäderfäförbud

Uppdaterad
Publicerad

När länsstyrelsen skulle inspektera hur Hoforsparet skötte sina katter och hundar upptäckte inspektörerna att paret höll en fiskmås fången. Nu förbjuds paret att ha hand om fjäderfän.

Inspektörerna beslutade omedelbart att fiskmåsen skulle omhändertas eftersom den uppträdde stressat. Fiskmåsen var smutsig, hade skadad fjäderdräkt och ett skadat öga. Fiskmåsen undersöktes av veterinär som beslutade att den skulle avlivas.

Dömdes för djurplågeri

I slutet av mars förra året dömdes paret för djurplågeri eftersom rätten ansåg att fiskmåsen hade utsatts för onödigt lidande eftersom den inte fått veterinärvård.

Länsstyrelsen har i slutet av juni i år beslutat att ge kvinnan helt djurförbud eftersom hon även har misskött sina katter och hundar. Mannen förbjuds att hålla fjäderfän med anledning av händelsen med fiskmåsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.