Okänd man tränger sig in hos äldre kvinnor i Hälsingland och stjäl pengar och smycken. Foto: TT

Okänd man tränger sig in i bostäder – äldre kvinnor utsatta

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på torsdagen ska en främmande man tagit sig in i en kvinnas bostad, i Harmånger i Hälsingland, samtidigt som hon var hemma. Mannen sade att han behövde penna och papper och började rota runt bland kvinnans tillhörigheter. 

Kvinnan försökte få ut mannen men lyckades inte utan mannen fortsatte att rota runt. I efterhand när mannen lämnat bostaden inser kvinnan att det bland annat försvunnit pengar.

Även i Söderhamn

Tidigare under torsdagen inträffade en liknande stöld i Söderhamn då en man knackar på hos en kvinna i 80-årsåldern på Östra Parkgatan och vill växla pengar. När kvinnan vänder sig om tränger sig mannen in och stjäl ett äldre armbandsur och guldsmycken.

Ingen gripen

Polisen vill inte uttala sig om huruvida de båda brotten har något samband. Ingen har ännu gripits som misstänkt för de här stölderna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.