Peter Wikman, områdeschef för Mohlins bussar i Hälsningland, är orolig över att knivar används och de omfattande kostnaderna som uppstår Foto: SVT

Omfattande skadegörelse på bussar i Hudiksvall

Publicerad

Under de senaste två veckorna har omfattande vandalisering ägt rum på bussar i kollektivtrafiken i Hudiksvall. Mohlins bussar är ett av företagen som drabbats och de har nu träffat elever i ett flertal skolor för att försöka få stopp på skadegörelsen.

Skadegörelse och nedskräpning har förekommit under lång tid på bussar vid tider då skolelever reser. De senaste två veckorna har omfattningen eskalerat och bland annat har 27 bälten skurits av med kniv.

Peter Wikman, områdeschef för Mohlins bussar i Hälsningland, är orolig över tryggheten ombord samt att elever troligtvis har med sig kniv till skolan. Han har nu träffat elever i flera skolor och berättat om kostnaderna för skadorna samt vad nedskräpning och vandalisering innebär för chaufförerna.

I videon visar Peter Wikman hur skadorna ser ut ombord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.