Arkivbild. Polisen uppmanar alla som har fritidsfastigheter, stugor och bostäder i Hälsingland att kontrollera om de har utsatts för brott.  Foto: TT

Stugägare uppmanas kontrollera sina fritidshus

Uppdaterad
Publicerad

Efter det omfattande gripandet i natt väntar nu ett stort polisarbete. En stab med egen chef har utsetts.

Det kommer att gå åt mycket personal och resurser att utreda kring gripandet av de tolv personerna, tre kvinnor och nio män. Tekniker, transport, spårsäkring och förhörsledare bland annat. Fordonen som togs i beslag ska undersökas och de beslagtagna godset ska gås igenom.

Kolla genom fastigheter

Polisen uppmanar nu alla som har fritidsfastigheter, stugor och bostäder i Hälsingland, framför alla kring Alfta och Ovanåker att kontrollera om de har utsatts för brott.

– De av allmänheten som har stugor och fritidsboenden eller andra typer av boenden som man inte använder så ofta – kontrollera så att det är helt och rent runtomkring, uppmanar Per Ågren, polisområdeschef i Gävle.

Om man nyligen har haft inbrott så anmäler man det till polisen på telefon 114 14 eller mailar till polisen. Polisen kommer då att kontrollera upp anmälningarna mot det gods som har beslagtagits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer