Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mattias Alpedal, trafikpolis. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Omkörningsförbud mellan Tönnebro och Gävle framgångsrikt enligt polisen

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det sista dagen med omkörningsförbud på E4-sträckan mellan Tönnebro och Gävle. Åtgärden syftar till att hålla undvika trafikolyckor och därmed även trafikstopp, någonting som man enligt polisen har lyckats med.

Totalt har det rört sig om fyra dagar under påsktrafiken som det varit omkörningsförbud på sträckan mellan Tönnebro och Gävle. Under onsdagen och torsdagen var det omkörningsförbud i nordlig körriktning, för att sedan under fredag och lördag vara öppet igen. På söndagen återupptogs omkörningsförbudet, men nu i sydlig körriktning och är nu inne på sin sista dag.

– Många vill gärna hålla en högre marschfart än vad som är tillåtet, och då blir det ofta sena omkörningar, hastiga inbromsningar som ökar risken för olyckor, och det är det vi vill undvika, säger Mattias Alpedal, trafikpolis.

Hör trafikpolis Mattias Alpedal berätta i videoklippet om hur påsktrafiken varit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer