Öppet hus på Högskolan i Gävle – ”visa upp att Gävle är en fin studentstad”

Uppdaterad
Publicerad

Upplev en värld i VR, se hur det funkar på sjuksköterskeutbildningen och hör vad som händer på Högskolan i Gävle. Det var vad som bjöds på när högskolan bjöd in till öppet hus.

Det var full fart på Högskolan i Gävle när kommunens gymnasieskolor bjöds in till öppet hus. En inblick i hur man jobbar på högskolan kunde man få genom både informationsmöte och besök i deras olika learning labs som finns på skolan.

– Det är viktigt för oss att få visa upp vad vi har för typ av utbildningar och vårt fina campus och även visa upp att Gävle är en fin studentstad, säger Maria Åstrand Swenneke, kommunikatör på Högskolan i Gävle.

Dockor som andas och blinkar

I skolans olika learning labs kunde man testa på VR-teknik som skolan använder sig av i utbildningen. Den som tog sig för sjuksköterskorna metodövningsrum fick en inblick i hur man jobbar på utbildningen men dockor som både andas och blinkar och kan en mängd andra saker.

– Jag har fått testa på VR här och det var väldigt kul att testa, väldigt häftigt, säger Elis Lindgren, gymnasieelev.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.