Arkivbild. Foto: TT

Öppet möte kan avgöra badets öde

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag kväll hålls ett öppet möte om Valbobadets framtid, på Sofiedalsskolan i Valbo. Anledningen är att kultur och fritidsnämnden i Gävle på sitt bord har att ta beslut om badet framtid.

Behovet av renovering är stort och i slutet av förra året påbörjade Gävle kommun en sedan länge planerad rust av Valbobadet och Valbo sportcentrum. Arbetet var budgeterat till 65 miljoner kronor, men under renoveringens gång har man uppräckt att badet är i mycket sämre skick än man tidigare förstått.

Kostnaderna ser ut bli mycket högre än förväntat, varför man pausat arbetet och gett kommunens tjänstemän i uppdrag att ta fram alternativ för hur man ska gå vidare med frågan.

Extra kommunstyrelse

Frågan är av sådant intresse och vikt att det efter att beslut tagits i kultur och fritidsnämnden på onsdag, så kommer ett extra kommunstyrelsemöte på torsdagen att behandla frågan inför ett slutligt beslut i kommunfullmäktige.

Men däremellan håller alltså kommunstyrelsen ett öppet möte för allmänheten i Valbo på onsdagskvällen

Fyra alternativ

Det som nämnd och kommunstyrelse ska ta ställning till är följande fyra alternativ

1. Rusta befintligt bad i Valbo.

2. Bygga helt nytt men identiskt med det gamla.

3. Endast behålla utomhusdelen.

4. Riva hela badanläggningen.

Möte onsdag kväll

I ett pressmeddelande skriver kommunen att allmänheten är välkommen till ett stormöte i Sofiedalskolans matsal onsdagen den 19 april klockan 18. Då ska kommunstyrelsen redovisa utvecklingen av den pågående renoveringen, kommande utmaningar och ekonomiska förutsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.