Buskis på Lunds Gammelgård

Uppdaterad
Publicerad

På lördag har Oslättfors Dramatörer premiär för årets föreställning och nu tolkar de glada amatörskådisarna Stefan och Krister-farsen Där fick du!

Sedan i november har producenten Mirjam Halenius lagt ungefär 30 timmar i veckan utöver sitt vanliga jobb på att få ihop rep, sponsring, personal och PR för de åtta föreställningarna som spelas i juli på Lunds Gammelgård i Valbo, Gävle.

– Den handlar om ett syskonpar och deras förvirrade grannar och massa förväxlingar som händer. Sen kommer det ett par som är intresserade av att köpa gården och sen händer en massa saker med kärlek och intriger, säger Mirjam Halenius.

Ett oväntat passionsprojekt

Mirjan Halenius blev lite spontant ordförande för amatörteatergruppen när svärmor bjöd in henne på fika ett årsmöte. Sen dess har det varit ett passionsprojekt, och hon är inte ensam om intresset.

– Det finns ett stort intresse för teater i Gävleborg, och det finns flera olika sorters amatörteaterförenignar här i Gävle. Men just nu i sommar så vet jag att det är vi som sätter upp den här pjäsen, säger hon.

På scen kan du alltså från lördag se sju skådisar i en skrattretande fars, men hela produktionen ligger på 20 personer som gör allt från att fixa ljud till att baka bullar och sälja kaffe. Och scenbygget delar alla på.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Speldatum

Premiär Lördag 21/7 kl. 15:00

Söndag 22/7 kl. 15:00

Tisdag 24/7 kl. 19:00

Onsdag 25/7 kl. 19:00

Torsdag 26/7 kl. 19:00

Fredag 27/7 kl. 19:00

Lördag 28/7 kl. 13:00 och 17:00

Söndag 29/7 kl. 13:00 och 17:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.