Begrsjövägen, vid Tuna-Fors är avstängd på grund av översvämning. Det går att ta sig mot Bergsjö via E4. Foto: Mikael Johansson/SVT

Översvämmande vägar på grund av regnvädret – väg 272 helt avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Flera vägar i länet har drabbats av översvämningar på grund av det ihållande regnvädret. Helt avstängd är väg 272 mellan Holmsveden och Lilltjära eftersom järnvägsviadukten vid Härnebo är översvämmad.

I Gästrikland är ännu ingen av de vägar som övervakas av Trafikverket avstängd. I Hälsingland finns det ett antal.

I södra Hälsingland är förutom väg 272 även väg 583 mellan Ale och Norrala kyrka påverkad. Det finns en större vattensamling i höjd med Närby. Väg 629 från Bergviks kraftstation till Sörljusne har större vattenmängder på flera platser.

Bergsjövägen avstängd

Väg 583, gamla E4, mellan Björka och Iggesund är det översvämning strax söder om Hudiksvall.

Bergsjövägen är avstängd inne i Hudiksvall på grund av översvämning vid Tuna-Fors. Men också vid viadukten vid Hudiksvalls flygplats, på samma väg, är det översvämning.

På väg 84 vid Sörforsa ska det finnas mycket vatten på vägbanan.

Problemen lösta på måndag

Väg 751, från Forsa Kyrka mot Välsta, har halva vägen rasat på grund av översvämning. Även väg 752, väster om Forsa kyrka, finns det större mängder vatten på vägen.

På de flesta vägarna tror vägverket att problemen ska vara lösta under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.