En villa utanför Arbrå började brinna på fredagskvällen. Den var helt övertänd enligt uppgifter till SOS Alarm. Foto: SVT Design

Övertänd villa utanför Arbrå

Uppdaterad
Publicerad

En villa utanför Arbrå började brinna på fredagskvällen och är helt övertänd. Vägen stängs av under räddningsarbetet. Inga personskador rapporteras.

Klockan 21:20 fick SOS Alarm in samtalet om att en villa brinner utanför Arbrå i Bollnäs kommun. Enligt initiala uppgifter till larmcentralen ska ingen människa vara kvar i huset. Fem enheter från räddningstjänst, samt ambulans är kallad till platsen.

– Personen som bor i huset berättar att han höll på med någon form av reparationsarbete i huset. Han gick ut i garaget för att hämta något och när han kom tillbaka ”brann det överallt”, säger Johan Berggren, insatsledare på plats, räddningstjänsten södra Hälsingland.

Inga andra personer har befunnit sig i huset när det började brinna.

När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd och det slog lågor ut från fönstret. Enligt insatsledaren ser det närliggande garaget ut att ha klarat sig och en enhet kommer att finnas kvar på plats under natten.

Trafikverket meddelar att de stänger väg 83 mellan från Arbrå Kyrka till Vallsta båda riktningarna under räddningsarbetet. De beräknar att vägen ska vara öppen för trafik igen vid midnatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer