Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är livräddande kunskaper” säger simlärarna Ida Westerholm och Christina Liljebrand om barnens vattenvana och simkunnighet. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Parkbadet tar emot elever som missat simundervisningen under pandemin

Publicerad

Parkbadet i Sandviken har liksom många andra badhus varit stängt sedan slutet av november i fjol. Och än får den som vill bada där vänta till den 2 augusti. Först ska nämligen elever som missat simundervisningen på grund av pandemin få en chans.

– Vi kommer ha en sommarskola först där vi tar emot kommunens elever som inte har betyg. Sedan kommer vi bedriva en sommarsimskola för de barn som missat simskolan i och med coronan, berättar Ida Westerholm som är en av simlärararna på Parkbadet.

Stängda badhus ger sämre simkunnighet

Pandemin drabbar oss på många sätt och från Svenska livräddningssällskapets sida varnar man för att de stängda badhusen leder till sämre simkunnighet och vattenvana bland barn, vilket kan få allvarliga konsekvenser. 

Även om det bedrivits simundervisning under tiden Parkbadet varit stängt för allmänheten, så har vissa elever gått miste om sin simskola under pandemin.

– Barnen behöver veta hur det är att vistas i vatten, kring vatten och ha respekt för vatten. Det är det som behövs och som de har saknat, säger simläraren Christina Liljebrand som även hon hoppas kunna bidra till att fler elever i Sandviken får en bättre vattenvana.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer