Foto: Markus Dahlberg/SVT

Partiledare mötte skolelever i Gävle

Publicerad

Gävleborgs län placerar sig inte sällan lågt i olika skolmätningar, när liberalernas partiledare mötte framtida väljare i årskurs åtta på Stigslundsskolan i Gävle under onsdagen ville han se högre lärarlöner och betyg i lägre åldrar.

Att det är valår märks även för de som inte får rösta ännu, under onsdagen mötte Jan Björklund (L) elever, men även lärare och skolledning på Stigslundsskolan i Gävle.

Gävleborgs län har 63 % behöriga lärare i grundskolan vilket är lägst i landet, länet ligger även i bottenskiktet vad gäller niondeklassare som klarar behörigheten till gymnasiet.

Liberalerna vill att fler unga med höga betyg väljer att bli lärare.

– Då behövs det högre lärarlöner. Vi behöver också ha mer ordning och reda och studiedisciplin, lärare behöver ha större befogenheter att ingripa när elever bråkar och stör. Vi behöver även betyg ett par år tidigare än vi har i dag, säger Jan Björklund (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.