Passagerare på buss slog larm under vansinnesfärd

Uppdaterad
Publicerad

En passagerare på en buss mellan Sandviken och Hofors slog larm till polisen efter en vansinnesfärd under måndagskvällen. En patrull åkte dit och kontrollerade föraren.

Bussföraren uppges ha kört för fort, missat avfarter och struntat i att stanna vid hållplatser på resan västerut från Sandviken mot Hofors. Det ska ha varit så illa, enligt passagerare, att man valde att ringa polisen efter att ha stigit av i Storvik.

Stannade inte för polisen

Polisen kontaktade då en annan passagerare ombord som kunde bekräfta bilden av den dåliga körningen. En patrull försökte stanna bussen vid en hållplats, men bussen bara åkte förbi och patrullen fick istället stoppa fordonet på E16, uppger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Oklart vilka följder det får

Ytterligare passagerare ombord uppgav att bussen framförts vårdslöst. Föraren, en nykter man i 60-årsåldern, blev tillsagd av polisen att köra bättre i fortsättningen.

– Det är oklart om körningen kommer att få andra följder eller om det stannar vid en tillsägelse, säger Daniel Wikdahl till SVT Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.