Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hälsingeartisten Per Persson har haft en lång karriär. Nu laddar han för att medverka i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” i TV4. Foto: SVT/Amanda Alvarsson

Per Persson laddar för sin medverkan i ”Så mycket bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Hälsingeartisten Per Persson har hunnit bli en veteran på den svenska musikscenen. Nu är det också klart att han kommer dyka upp i höstens upplaga av Så mycket bättre i TV4. Och det är inte enbart de musikaliska mötena som lockar.

– Jag ser fram emot att få en massa mat två gånger om dagen, säger Per Persson och skrattar när vi når honom på telefon.

Det är nog fler än en som gått och väntat på att hälsingeprofilen som i olika omgångar framträtt tillsammans med sitt pack ska kliva in i det populära programmet för att tolka och tolkas.

Har du några favoriter som du hoppas någon annan ska tolka?

– ”Bortom månen och mars.” Den tycker jag är den bästa jäkeln jag gjort. Jag hoppas någon annan artist gör den bra.

Lång karriär

För ett drygt år sedan hyllades Per Persson från Alfta och Bollnäs av stora delar av den svenska artisteliten i samband med att han fyllde 60. Och han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig

– De behövde väl en ålderman. Jag och Arja Saijonmaa vi blir väl nestorerna, säger Per Person.

I klippet finns en del arkivmaterial från Per Perssons karriär och så berättar han mer om vad han ser fram emot när det gäller sin medverkan i ”Så mycket bättre.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.