En person har blivit påkörd av en bilist och är fastklämd under bilen. Olyckan inträffade i stadsdelen Hemsta i Gävle på lördagskvällen. Foto: SVT Design

Tonåring allvarligt skadad efter påkörning – föraren brottsmisstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring vårdas med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en A-traktor på stadsdelen Hemsta i Gävle på lördagen. Föraren, en ung man, greps under kvällen men släpptes senare. Han är fortfarande misstänkt för brott.

Det var strax efter klockan halv nio på lördagskvällen som larmet om olyckan, som inträffat på en parkering i Hemsta i Gävle, kom.

– Vi försöker lätta på bilen nu, säger Tommy Törling inre befäl vid räddningstjänsten.

Det fanns initialt inga uppgifter om hur allvarligt skadad den påkörde personen var. Senare berättade Törling att de fått loss personen som fördes med ambulans till sjukhus för vård.

”Vaken och talbar”

– Personen var talbar, i övrigt kan jag inte säga vilket tillstånd personen var i, säger Törling.

Ambulans, polis och räddningstjänst var kallade till platsen.

Sent på lördagskvällen meddelade Region Gävleborg att personen vårdas med allvarliga skador.

Den unge mannen som satt bakom ratten är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Han greps inledningsvis, men släpptes senare.

– Vi kommer att ta fordonet i beslag, förklarar Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen i region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.