Det var stort intresse bland barnen att prova på olika idrotter. Foto: SVT

Lek och rörelse lockade barn i Gävle – ”Roligast var den där grejen med rullstol”

Publicerad

I dag var det stor aktivitetsdag i Gavlehovshallarna i Gävle i samband med höstlovet. Fokus låg helt och hållet på rörelse, lek och idrott. En uppsjö av aktiviteter fanns att välja mellan så som parkour, stavhopp och rullstolsinnebandy.

Det är Brynäs IF sociala verksamhet, En Bra Start, tillsammans med en rad olika aktörer inom idrott och hälsa som bjöd in hundratals barn till en så kallade playday.

Syftet och målet med dagen var att skapa en rolig dag på skollovet för alla barn och att samtidigt inspirera till en mer aktiv fritid. Man hoppas att kunna skapa ett intresse så att barnen lättare kommer in i föreningslivet, och börja med en aktivitet på fritiden.

Innebandy – i en rullstol

– Jag har provat på längd och stavhopp. Men roligast var den där grejen med rullstol, säger Amelie Andreason.

På plats fanns Nora Jern som gärna visade hur det går till att spela innebandy, sittandes i en rullstol.

– Det är svårare än vad det ser ut. Speciellt att köra rakt. Det är roligt att så många vill prova på för det är en ganska okänd sport, säger Nora Jern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.