Josefin Andersson Mustonen trivdes jättebra på sin förra arbetsplats inom restaurang, men när fler varslades under pandemin byte hon till vården och började studera. Foto: Arvid Jansson/SVT

Josefin lämnade restaurangbranschen: ”Hade inte tagit steget om inte corona kommit”

Publicerad

När restaurangchefen flaggade för att de skulle behöva dra ned på personalen i början av pandemin bestämde sig Josefin Andersson Mustonen för att söka sig vidare. I dag jobbar hon inom äldrevården och studerar till undersköterska.

Trots att en del upplever restaurang- och hotellbranschen som stressig, med dåliga löner och obekväma tider hade Josefin Andersson Mustonen blivit kvar om det inte var för pandemin och varslet.

– Jag trivdes jättebra på mitt förra jobb, alltså super. Jag hade nog inte tagit steget mot omsorg om inte corona kommit, säger hon.

Fler väljer studier

Som många andra som blev varslade eller var tvungna att lämna sitt arbete, valde Josefin att sadla om till vården. Nu studerar hon istället till undersköterska.

– Jag hade aldrig tänkt på att varken studera eller sadla om men nu blev det så. Det är ju jättemånga som studerar nu som har jobbat inom restaurang- och hotellbranschen som hittat nya vägar, säger Josefin Andersson Mustonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.