En polis från Gävleborg får böta 75 000 kronor sedan han beställt dopingpreparat från Grekland. Foto: Jessica Gow/TT/Arkiv

Polis i Gävleborg beställde dopingpreparat – får böta 75 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En polis bosatt i Gävleborg får dagsböter om totalt 75 000 kronor sedan han dömts för fyra fall av olovlig införsel av dopingpreparat av Attunda tingsrätt.

Det var i slutet av november som polisen greps av kollegor från polisens särskilda utredningar när han hade hämtat ut ett paket från Grekland som innehöll anabola steroider. Polisen gjorde även en husrannsakan i polisens bostad och där hittades ännu mer dopingmedel.

Åklagaren åtalade polismannen för smuggling, men enligt tingsrätten är det inte bevisat att han kände till förbudet mot att föra in de aktuella preparaten.

Tingsrätten anser i stället att polisen agerat grovt oaktsamt och att han därför ska dömas för olovlig införsel.

Polisen kommer att få behålla sitt jobb trots lagföringen, enligt ett tidigare yttrande från Polismyndighetens personalansvarsnämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.