Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen var bland annat polis och tullverket på plats i Gävle hamn för att kontrollera transporterna till och från hamnområdet. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Polis- och tullkontroll vid Gävle hamn – flera myndigheter på plats

Publicerad

Under tisdagen var flera myndigheter på plats i området kring Gävle hamn för att kontrollera transporterna från och till hamnen.

Tullverket, polisen, länsstyrelsen Gävleborg, kustbevakningen och arbetsmiljöverket samverkade vid kontrollerna, där de bland annat undersökte innehåll och säkerhet men också om fordonen var kördugliga.

”Kanske inte har råd att fixa allting direkt”

– Det är ju en bransch som har svårt att få dagen att gå ihop ekonomiskt. Att man kanske inte har råd att fixa allting direkt, säger trafikpolis Lars Österberg.

Att myndigheterna samverkar på det här sättet vid kontroller händer emellanåt. Tullverkets gruppchef i Gävle, Johan Rekke, säger också att det skickar en signal.

– Att vi kan komma och göra sådana här kontroller och är på plats, det är viktigt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.