Ett samtal med en elev på Söderhamnsskolan slutade med att rektorn gjorde en polisanmälan mot en anställd den 17 februari. Foto: SVT

Skolanställd i Söderhamn – misstänks för sexbrott mot elev

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt sexbrott på en skola i Söderhamn. Minst en elev ska ha blivit utsatt för sexuellt ofredande av en skolanställd.

Det var helahälsingland.se som var först med att berätta om händelsen. Ett samtal med en elev på Söderhamnsskolan slutade med att rektorn gjorde en polisanmälan mot en anställd den 17 februari.

– Anmälan är rubricerad som sexuellt ofredande, sen får man under utredningens gång se vad det handlar om för brott, säger Agneta Klinga, åklagare, till SVT.

Åklagaren är mycket förtegen om vad som ska ha hänt, men utredningen är prioriterad.

– Det är som vi säger ett ”barnärende” och då har man en frist att man ska handlägga det skyndsamt, säger Agneta Klinga.

Den anställde det handlar om är tagen ur tjänst, men inte frihetsberövad.

– Nej, så långt har vi inte kommit att det finns anledning att frihetsberöva någon. Nu hålls förhör, det är vad man brukar börja med, säger Agneta Klinga.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.