Polisen avlossade varningsskott – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har avfyrat varningsskott mot en man i 60-årsåldern i Bollnäs. Han ska enligt polisen agerat hotfullt med en luftpistol.

Flera polispatruller kallades till Lottefors i Bollnäs på söndagen sedan en man uppträtt hotfullt i närheten av förbipasserande och barn.

– Vi noterar det som ett skarpt hot. Han är kraftigt berusad och har ett vapenliknande föremål, som vi senare konstaterar är en luftpistol, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisen.

Mannen ska ha vägrat släppa pistolen trots polisens uppmaning – innan en av poliserna avlossar ett varningsskott. Mannen, som är i 60-årsåldern, övermannas och grips misstänkt för grovt hot mot tjänsteman, grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

– Vi känner inte till mannens motiv. Eftersom polisen avfyrade ett skott kommer vi att göra en teknisk undersökning av platsen, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisen.

Inga personer kom till skada i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.