Fortkörare försökte köra på polis – söktes med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En bilist som körde 200 kilometer i timmen i Gävle, och som senare styrde bilen mot en polis, har sökts av polis under onsdagen. Bilen har hittats – men varken föraren eller passageraren.

Under förmiddagen passerade en bilförare en hastighetskontroll i 199 kilometer i timmen på Hamnleden i Gävle. Polisen inledde ett förföljande och när en annan patrull skulle stoppa föraren från att köra ut på E4 styrde bilföraren mot en polis som befann sig utanför patrullbilen.

På grund av den höga hastigheten, och att föraren gjorde omkörningar på insidan där det var enfiligt, avbröt polisen förföljandet.

Söktes med helikopter

Strax efter klockan 13 hittade polisen bilen igen i närheten av Hamrångefjärden. Två personer ska då ha lämnat bilen och sprungit till skogs. Polisen sökte sedan efter personerna med helikopter.

Händelsen rubriceras som försök till dråp, grov vårdslöshet i trafik och ej ha stannat på polismans tecken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.