Det är hit som polisen har ett intresse att flytta sina lokaler till. Foto: Lina Abusagr, SVT

Polisen kan ha hittat platsen för sina nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Turerna med ett Trygghetens hus i Gävle har varit många, men nu kanske polisen har hittat platsen för det nya polishuset.

Polisen i Gävle har nu visat ett intresse för att flytta in i ett höghus som planeras att byggas på en tomt intill  Staffansbron, det var Gefle Dagblad först med att berätta. Detta efter planerna om ett gemensamt Trygghetens hus för polis och räddningstjänst inte blir av.

Motsvarar polisens behov

Inget beslut om den nya polisstationen har tagits än, men skulle det bli nya lokaler vid Staffansbron så skulle det motsvara polisens behov bättre, säger polisområdeschefen, Per Ågren, till SVT Nyheter Gävleborg. 

– Vi vill ha en central placering där vår tillgänglighet ökar för våra medarbetare och medborgare. Tanken är att vi ska få till en så bra samverkan som möjligt med alla myndigheter och det blir effektivare att ha våra lokaler där, säger Per Ågren, polisområdeschef i Gävleborg.

Räddningstjänstens planer

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Gävleborg så är ett av områdena där räddningstjänsten skulle kunna bygga siitt nya hus vid det gamla kraftvärmeverket bredvid Gävle sjukhus – ett värmeverk som då först måste rivas.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.