Polisen: ”De tillhör en kriminell grupp vi har ögonen på”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer kunde gripas efter nattens skottlossning i centrala Gävle. Alla ska vara kända hos polisen sedan tidigare. Polisen fortsätter leta efter målsägande.

En skottlossning skedde under natten till torsdag i centrala Gävle. Polisen larmades till platsen och kunde senare gripa fyra personer vid två olika tillfälllen.

– Det här personerna är bekanta för oss sedan tidigare och vi vet att de tillhör en kriminell gruppering som vi haft ögonen på en längre tid, säger Mikael Hedström, presstalesperson region Mitt.

Polisen har ännu inte hittat någon målsägande men letade under natten i närområdet där händelsen ska ha ägt rum.

– Vittnen säger att man sett skottlossningen och sett en person falla till backen, med det uppfattade vi att den person ska ha blivit skadad så man har undersökt närområdet men inte påträffat någon.

En teknisk undersökning har pågått under förmiddagen. Polisen har inte hittat något vapen men säkrat flera tomhylsor på platsen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel, samt grovt vapenbrott.

Släpps men fortsatt misstänkta

Två av de som suttit anhölls släpptes senare under torsdagen. Misstankar om grov misshandel och grovt vapenbrott kvarstår.

– Det är fråga om unga personer och den lägre misstankegraden, vilket innebär att det inte finns skäl att hålla dem fortsatt frihetsberövade. Misstankarna är inte avskrivna, säger kammaråklagare Annika Hessel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.