Polisen i Söderhamn försökte rädda mat efter misslyckat inbrott på Stenbergaskolan. Foto: Veronica Forselius

Polisen försökte rädda skolmaten – efter inbrott på skola i Ljusne

Publicerad

Under natten mot fredag larmades polis till Stenbergaskolan i Ljusne i Söderhamns kommun efter ett misstänkt inbrott. Väl på plats hade förövarna lämnat kvar sitt stöldgods – mat.

Personen eller personerna som ska ha tagit sig in i skolan genom att krossa ett fönster, det skriver Söderhamns Kuriren. Under inbrottet har man blandat stökat ner i skolans matsal samt att någon ska ha försökt packat ner mat i en sopsäck som sedan lämnats kvar och påträffats av polis.

Polisen skrev lapp till personalen

Polisen ska sedan försökt rädda maten i den kvarglömda sopsäcken genom att lägga in maten i kylen. Något som de meddelat personalen genom att skriva på en whiteboardtavla:

”Hej! Skurkarna fick inte med sig maten. Dom lämnade maten i en sopsäck i köket. Vi lade maten i en av kylarna i köket så att den slipper förgås. Mvh polisen”.

Tyvärr fick maten slängas i alla fall. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats och i nuläget finns det ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.