Det är halt på E4 och bitvis dålig sikt. Här har en lastbil hamnat i diket strax söder om Tönnebro. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Polisen varnar för extrem halka i området

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Gävleborgs län varnar bilister för extrem halka i området. Fler olyckor har inträffat under dagen.

Polisen skriver att man för tillfället har flera ärenden som gäller avåkningar och sammanstötningar på E4 i höjd med Njutånger och i området kring Ljusdal. Det råder extrem halka på vissa vägar i vårt län. 

Ingen personskada har dock hittills inrapporterats.

Lastbil i diket

Vid 13-tiden inträffade en trafikolycka strax norr om Högbacka rastplats på E4. En lastbil hamnade av okänd anledning i diket. Det är lite trångt att komma förbi på platsen, enligt SVT:s reporter som just passerade olyckan.

Flera olyckor vid 15-tiden

På E4 i norrgående riktning mellan Bergby och Tönnebro inträffade en kökrock vid 15-tiden. Enligt SOS-Alarm är det två lastbilar som har krockat. 

Strax efter klockan 15 rapporterades det också om flera andra olyckor. En olycka med tre personbilar och en lastbil på E4 vid Hudiksvall. Polisen har senare uppdaterat på sin hemsida att tio personbilar ska var inblandade och att den norrgående trafiken leds om.

Norr om Gnarp har två lastbilar kolliderat och mellan Lingbo och Holmsvenden på väg 272 har en lastbil kört av vägen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.