Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Li Kuang berättar om hur han försökte hjälpa att ta hand om den skadade mannen på torget. Foto: Rikard Berglin

Polisinsats på Rådhustorget i Gävle – en person hittad svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polis spärrade av delar av Rådhustorget i Gävle på lördag kväll sedan en man hittats svårt skadad. En förundersökning har inletts om grov misshandel alternativt försök till mord.

Vid 18.20-tiden kontaktades en polispatrull av allmänhet som upptäckt en liggande man vid Rådhustorget. Han visade sig vara svårt skadad i överkroppen, när polisen kontrollerade honom.

– Han är förd med ambulans till sjukhus och opereras just nu, säger Viktor Åkring-Dicksved, RLC-befäl vid polisen, vid 20-tiden på lördag kväll.

Ett vittne berättar för SVT att han såg mannen som låg på marken med en blödande skada i halsen, när polisen kom till platsen.

Möjliga vittnen hörs

Polisen uppger att den skadade mannen är i 25-årsåldern. En teknisk undersökning görs av den avspärrade platsen under kvällen.

RLC-befäl Viktor Åkring-Dicksved säger till SVT att det finns vittnen som ska höras av polisen. Bland annat ska en person ha observerats lämna platsen i samband med händelsen.

Skadade mannen har opererats

På söndag morgon har den skadade fortfarande inte kunnat höras om händelsen, och det är oklart när det kan göras med tanke på hans tillstånd.

– Mannen opererades igår. Han är vid liv, det är det enda jag vet just nu, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson-Klarin på söndagen.

Ingen misstänkt är heller frihetsberövad på morgonen.

– Vi är självklart intresserade om någon har sett något av den här händelsen – det kan vara fordon eller personer som sticker ut – då vill vi att de ringer 114 14.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En skadad och man som blödde kraftigt hittades på Rådhustorget i Gävle. Foto: Rikard Berglin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.