Polisen har spärrat av en lägenhet på Brynäs i Gävle och utreder ett misstänkt mordförsök. Foto: Roger Nilsson/Gävle News

Kvinna knivskuren i Gävle – två personer anhållna misstänkta för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har polisen varit på plats med flera patruller på en adress på Brynäs i Gävle. Det ska handla om ett misstänkt mordförsök.

Ett vittne har uppgett för SVT att flera polisbilar och en ambulans varit på plats. Lägenheten är avspärrad och polisens tekniker har arbetat på platsen under dagen. Enligt Gävle sjukhus är kvinnan som knivskurits, kritiskt skadad, men tillståndet är stabilt.

– Vi utreder och arbetar med ett grovt brott, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Vid 19-tiden på söndagskvällen bekräftade polisen att två personer nu är anhållna misstänkta för försök till mord. På grund av förundersökningssekretess kommenterar polisen inte utredningen närmare. Förundersökningen har lämnats över till åklagare.

På Åklagarmyndigheten i Stockholm bekräftar presstjänsten under söndagskvällen att en kvinna och en man, anhållits.

– Båda är anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord på en kvinna i Gävle, under natten mellan lördag och söndag, säger Ann Öberg, på Åklagarmyndighetens presstjänst. Kvinnan är anhållen sedan 05.41 på söndagen och mannen sedan 17.05.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.