Biljakten gick längs länsväg 703. Foto: SVT Design

Polisjakt med skottlossning i Ljusdal i natt

Uppdaterad
Publicerad

När en polispatrull kontrollerade ett misstänkt inbrott utanför Ljusdal , nära Järvsö, under natten mot torsdagen så uppstod en biljakt. Två poliser var nära att bli påkörda och polisen avlossade tre skott mot den flyende bilen.

Det var i samband med ett misstänkt inbrott, vid 01.30-tiden, som poliserna uppmärksammar en bil som åker från platsen.

– Föraren väljer att inte stanna trots flera stoppförsök. Det inleds ett förföljande, säger Johan Näslund, RLC-befäl vid polisen.

Skjuter verkanseld

Fler patruller sluter upp och närmare Ljusdal lyckas polisen stänga in det flyende fordonet.

– Poliserna kliver ur sina fordon för att få kontroll på den här personen varpå den väljer att köra igen, mot poliserna. Det blir en nödvärnssituation, då de hamnar i ett trängt läge. De väljer att skjuta verkanseld mot bilens däck. Man skjuter tre skott men bilen fortsätter ändå att köra, säger Johan Näslund.

Jakten fortsätter

En stund senare prejas bilen av vägen och föraren, en kvinna i 30-årsåldern, grips. Hon misstänks för mordförsök på två poliser, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Varken kvinnan eller poliserna uppges ha skadats under händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.