Foto: Markus Dahlberg/SVT

Polistillslag mot Jimmy Nordin – fick lämna ifrån sig metalldetektor

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Nordin, tidigare landslagsman i kulstötning, misstänks för brott efter att han använt en metalldetektor utan att ha tillstånd. Nu har polisen gjort ett tillslag hemma hos honom – och beslagtagit en metalldetektor. Men det stoppar honom inte från att fortsätta.

– Jag kommer att fortsätta söka, säger han.

SVT har tidigare berättat att Jimmy Nordin misstänks för brott mot kulturmiljölagen, då han använt en metalldetektor. Idrottsprofilen själv har aldrig hymlat med att det är något han gör:

– De kan skicka in mig på 20 års fängelse för metalldetektor-letning om de vill, säger han i en tidigare intervju med SVT.

Polisen gjorde tillslag – tog metalldetektor

På måndagskvällen fick han alltså besök av representanter från polisens nationella operativa avdelning, NOA, som beslogtog en metalldetektor, i ett försök att stoppa den misstänkt olagliga verksamheten.

”Har fler hemma”

Att inneha en metalldetektor är i sig inte olagligt. Däremot kan det vara ett lagbrott att använda den utan tillstånd.

– Den här lagen är helt befängd och jag kommer fortsätta söka. Jag har fler metalldetektorer hemma, säger Jimmy Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.