Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalpolitikerna i Sandviken är djupt bedrövade över mordet på den 16-åriga pojken. Hör dem berätta i klippet. Foto: Stefan Larsson/SVT

16-åring skjuten till döds i Sandviken – kommunpolitiker om mordet: ”Finner inga ord”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen sköts en 16-årig pojke till döds på en cykelbana i Sandviken. Det finns än så länge få detaljer kring händelsen och ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen. 

– Tänker på de nära anhöriga, och killens fotbollslag, säger Per Kihlgren (SD), kommunalråd i opposition i Sandviken.

16-åringen hittades i ett skogsparti mellan bostadsområdena Vallhov och Barrsätra. Pojkens liv gick inte att rädda, och han förklarades senare död på sjukhuset.

– Det är en djupt tragisk händelse, där en 16-årig person har mist livet i Sandvikens kommun. Han hade hela livet framför sig, säger Peter Kärnström (S), kommunalråd Sandviken.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Trygghet i fokus under valrörelsen

Trygghet var en av de hetaste frågorna under valrörelsen, där debatt om övervakningskameror och ökad närvaro av ordningsvakter stod högt på agendan.

– Vi har drivit de frågorna för att vi ser hur samhället har utvecklats. Men man ska komma ihåg att det här är en fråga för polisen, säger Jonny Bratberg (M), kommunalråd opposition Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Mer i ämnet