Se Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna berätta om hur de arbetar efter brand och översvämning. Foto: Neda Ameli/SVT

Oklart när hyresgästerna på Öster får återvända – stort arbete återstår för Gavlegårdarna

Uppdaterad
Publicerad

52 lägenheter är drabbade efter den svåra branden i ett av höghusen på Öster i centrala Gävle. Nu har Gavlegårdarna ett stort arbete framför sig för att åtgärda skadorna efter både branden och översvämningarna.

Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna, berättar att arbetet går sakta eftersom de fortfarande inte kommer åt hela fastigheten.

– Där vi kan har vi börjat titta, men det ser bekymmersamt ut. Vi kommer att ta in fler experter som tittar på alla skador, konstruktion och annat, säger Cathrine Holgersson.

Höghusbrand i Gävle

Ingen tidsram för återflytt

De boende som drabbats hänvisas till sina försäkringsbolag för att lösa tillfälliga boenden. Och Gavlegårdarna kan inte ge någon tidsram för när det kan bli aktuellt att flytta tillbaka till höghuset på Öster.

– Jag kan inte svara på om det går att göra mindre justeringar eller om det kommer att behöva göras stora justeringar, säger Holgersson. 

–Men det går inte fort, det kan jag lova. Det finns inget sånt alternativ.

Hör Gavlegårdarnas vd, Cathrine Holgersson, berätta om läget hos Gavlegårdarna efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höghusbrand i Gävle

Mer i ämnet