Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledaren berättar om sina förhoppningar på kvällens debatt i klippet. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

SVT-debatt om gårdsförsäljning av alkohol – direkt från Stortorget

Uppdaterad
Publicerad

Ska gårdsförsäljning av alkohol tillåtas i Sverige? Frågan diskuteras i SVT:s debattprogram ”Sverige möts” som på onsdagen sänder live från Stortorget i Gävle.

– Det är jätteroligt, tycker jag. Jag hade mina första journalist år här. Mycket av det som jag kan, eller grunderna, lärde jag mig av otroligt duktiga medarbetare på (den lokala reds. anm) tidningen, säger programledaren och gävlebördiga Magnus Thorén.

”Sverige möts”

Debatten har sin utgångspunkt i ett utredningsförslag om att tillåta gårdsförsäljning av alkohol.

I kvällens program förs diskussionerna mellan bland annat före detta socialministern Lena Hallengren (S) och riksdagsledamoten Johan Hultberg (M), företrädare för mikrobryggerier, nykterhetsförespråkare samt nyktra alkoholister och alkoholläkare.

– Kom hit och titta. Det är roligt att titta på tv:n men det är ännu roligare att se det live när man har möjligheten. Och det är gratis så passa på.   

Programmet sänds på onsdagen klockan 20:00 på SVT. ”Sverige möts” går också att se i efterhand på SVT play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.