Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är min stampub – det är obegripligt att sådant kan hända här” – hör Owe Bransell i videoklippet ovan. Foto: Stefan Larsson/SVT

Pubens stamgäst Owe om skjutningen: ”Obegripligt att sådant kan hända här”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har dött efter en skjutning på en pub i Sandviken sent på torsdagskvällen. Stamgästen Owe Bransell befann sig på puben tidigare under kvällen men gick hem innan skotten föll.

– Det är min stampub som jag alltid brukar gå på. Jag tycker det är obegripligt att sådant här kan hända där.

Han beskriver puben som en lugn miljö med trevliga gäster – inget tillhåll för kriminella.

Det var strax efter klockan 22.00 under torsdagskvällen som polisen larmades till puben i centrala Sandviken, med anledning av skottlossningen. Polisen säger nu att de söker efter en gärningsman, som ska ha lämnat till fots.

De döda är enligt polisen två män i 20- respektive 70-årsåldern. De två skadade är en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern.

Polisen utreder skjutningen som två fall av mord. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Puben skriver på sin Facebooksida att de kommer hålla stängt hela helgen med anledning av händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hände vid skjutningen på en pub i Sandviken – på 60 sekunder. Foto: Frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.