Furuviksparken påverkas inte av regeringens nya besked om att gränsen för folksamlingar även i fortsättningen ska vara maximalt 50 personer. Foto: Marie-Therese Karlberg/SVT

Regeringen: Nej till helöppna nöjesparker – Furuviksparken håller en attraktion öppen

Publicerad

Den 22 juni kom regeringens besked till Sveriges nöjesparker – max 50 personer får samlas även i fortsättningen. Därmed går det inte att öppna upp nöjesparkerna fullt ut. På Furuviksparken gör det inte någon skillnad mot nuvarande situation.

Trots det nya regeringsbeskedet påverkas inte besöksupplevelsen på Furuviksparken jämfört med dagsläget. Där har man anpassat sig sedan innan och kan fortsätta på samma sätt.

Den nya berg- och dalbanan Draken hålls öppen med en begränsning på 50 personer på attraktionsområdet, men de andra 14 attraktionerna är fortsatt stängda.

Coronaviruset i Gävleborg

– Beskedet som vi nåddes av i dag, det blev en liten besvikelse, men det förändrar ingenting för Furuviks räkning, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts.

Djurparken däremot håller öppet som vanligt och kan ta 1 500 besökare eftersom djurparker inte omfattas av ordningslagen och förordningen om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Starta klippet och hör Annika Troselius på Parks and Resorts berätta mer ingående om läget på Furuviksparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet