Foto: SVT

Region Gävleborg satsar redan på storregion

Publicerad

Trots att det fortfarande är oklart om det ska bli någon storregion eller inte så satsar Region Gävleborg 20 miljoner kronor på förberedelser.

I förslaget till budget för nästa år som läggs fram för regionfullmäktige i nästa vecka ingår en utökning av utvecklings- och utredningsresurserna med 20 miljoner kronor.

Det är pengar som ska gå till att göra Gävleborg redo för en eventuell storregion där Gävleborg, Dalarna, Uppsala län, Södermanland, Västmanland och Örebro län ska ingå.

Vad pengarna ska användas till är ännu inte specificerat. Enligt regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S), som pratat med Gefle Dagblad, handlar det bland annat om information till allmänheterna, möten och bildande av arbetsgrupper där organisationer och föreningar ska ingå.

– Det är inget som talar emot att Region Gävleborg redan nu börjar förbereda sig, säger hon till Gefle Dagblad.

Men Patrik Stenvard (M) som är regionråd i oppositionen är kritisk och säger till tidningen att man bör vänta med sådana här insatser till det blir klart om det blir någon storregion eller inte för Gävleborgs del.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer