Regionen satsar i Almedalen Foto: Erik Engelro/SVT

Regionen satsar i Almedalen

Publicerad

Under söndagen startade Almedalsveckan i Visby. Region Gävleborg satsar 600 000 kronor och har skickat dit 22 tjänstemän.
– Vi företräder tre procent av Sveriges befolkning, säger Anders Tollmar, samordningsdirektör på Region Gävleborg..

Det är mellan 4-5000 olika programpunkter i evenemangsfoldern till Almedalsveckan. Region Gävleborg är på plats för sjätte året i rad.

– Min personliga uppfattning är att Gävleborg syns, Gävleborg har en röst och att Gävleborg är en öppen aktör som det är lätt att knyta kontakt med, säger Anders Tollmar.

De 22 tjänstemännen ska jobba i den monter som regionen byggde upp under söndagen samt delta i och anordna olika seminarier.

Kan lära av andra

Den S-märkta statsvetaren Stig-Björn Ljunggren har varit på flera Almedalsveckor genom åren. Han är i grunden positiv till regionens närvaro under veckan.

Är det värt för Region Gävleborg att åka till Almedalsveckan?

– Ja troligtvis är det det. Alla andra som vill vara med och påverka är ju här. Det här ger en chans att träffa andra makthavare men sedan ser man hur andra som vill vara med och påverka gör, så att man lär sig av dem, säger Stig-Björn Ljunggren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer