• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Regionens svar till Asta: ”Vi hoppas kunna åka hem till folk och vaccinera i februari”

Uppdaterad
Publicerad

93-åriga Asta Norman behöver i nuläget åka 14 mil för att ta sitt covid-19-vaccin. Det beror enligt regionen på att vaccinet inte skulle klara en transport hem till henne – ännu.

– Det vaccin som vi har mest av just nu tål inte stötar. Vi vill inte ta risken att hantera vaccinet på ett sätt som i värsta fal kan göra det skadligt, säger vaccinsamordnare för region Gävleborg Tina Mansson Söderlund.

Det andra vaccinet är extremt värmekänsligt. Men redan i februari kan ett tredje vaccin göra det möjligt med hemvaccineringar i länet.

– Vi hoppas och tror att vi med det vaccinet kommer att kunna åka hem till folk och vaccinera, säger Mansson Söderlund.

Hör hela intervjun i klippet ovan

Om vaccination

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.