En regionpolitiker har polisanmälts av regionens kansli, misstänkt för bedrägeri. Foto: Malin Eirefelt/SVT

Regionpolitiker polisanmäld för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Det var efter ett tips som kansliet på Region Gävleborg granskade en politikers ekonomiska ersättning lite extra och insåg att något inte stämde.

Efter tipset gjorde kanslipersonalen några mer noggranna undersökningar och kom fram till att politikern hade uppgett felaktiga uppgifter när den sökte ersättning för förlorad arbetsinkomst.

– Efter det hade jag anledning att tro att ett brott hade begåtts så jag bad mina anställda göra en polisanmälan, säger Region Gävleborgs kanslidirektör Christian Lundback.

P4 Gävleborg var först med att berätta om den polisanmälde regionpolitikern i dag.

Kan ha pågått i ett år

Anmälan gjordes för några veckor sedan och hur många tusen kronor som politikern kan ha fått felaktigt vet inte Christian Lundback i dag.

– Jag bedömer att det kan ha handlat om några tusen kronor i månaden under ett års tid, men det är bara en gissning eftersom vi inte har gjort en fullständig sammanställning, säger Christian Lundback.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.