Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vill i konstnärskapet låna ut min kropp” – se prinsessgympan, ledd av den hemlånade regissören Carl Olof i Hudiksvall. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Regissören bjuder på show i hemmet i Hudiksvall – kan lånas från biblioteket

Uppdaterad
Publicerad

Att man kan låna böcker på biblioteket är förstås inte så konstigt. Men på några av länets bibliotek har den som vill kunnat låna hem en skådespelare. Vi följde med på ett av hemlånen – i Hudiksvall där det bjöds på prinsessgympa.

Koreografen och regissören Carl Olof Berg är ute på en hemlånsturné kallad Hemma hos dig. Den som lånar kan välja mellan tre olika föreställningar och den här gången bjuds det på prinsessgympa. Och självklart får publiken vara med.

– Jag tycker bibliotek är en så otroligt viktig samhällsfunktion. Och i det här fallet ville jag låna ut mig själv och min egen kropp och de berättelser som finns där, säger Carl Olof Berg.

270:e föreställningen

När SVT Gävleborg besöker ett av de hem som lånat Carl Olof genomför han sin 270:e föreställning. Och uppträder man hemma hos folk kan förstås publikantalet variera.

– Här om dagen var det två föräldrar och ett tioårigt barn och den här gången är det ett tjugotal, berättar Carl Olof.

– Det var kul både att träffas och gympa tillsammans och att bli litet provocerad kanske. Det tror jag vi behöver oftare, säger Ann-Sofie Däldehög som var en av dem som deltog.

Nästa anhalt Sandviken

Hemlånen i länet arrangeras i samarbete med bland annat Folkteatern Gävleborg och biblioteken i Hudiksvall, Ockelbo och Sandviken. Efter att ha besökt Hudiksvall och Ockelbo drar hemlåningsturnén vidare till Sandviken i början av december.

I klippet hänger vi med på prinsessgympa och så berättar Carl Olof Berg mer om vad han hoppas förställningen ska ge deltagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.